/خصوصیسازی رادیو وتلویزیون از نگاه قانون/
شیخالاسلامی:
صداوسیما در این زمینه پیش قدم شود
زمان راهاندازی رادیو و تلویزیون خصوصی فرارسیده است
نایب رییس کانون وکلای خراسان گفت: خصوصیسازی رادیو و تلویزیون باعث میشود رقابت با ماهوارهها به رقابت داخلی تبدیل شده به طوری که میتوانیم برنامههایی با کیفیت بهتر و با پاسخگویی به علایق بیشتر را داشته باشیم که در این صورت مراجعه مردم به ماهوارهها نیز کمتر خواهد شد...
عباس شیخالاسلامی در گفتوگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره خصوصیسازی رادیو و تلویزیون با رویکرد اجرایی شدن اصل 44 قانون اساسی گفت: همانطور که در بخشهای صنایع بزرگ، مادر، بانکداری و بیمه و... خصوصیسازی را داریم، در بخش صداوسیما هم میتوان رادیو و تلویزیون خصوصی داشت.
رییس دانشکده حقوق دانشگاه آزاد مشهد با بیان اینکه زمان راهاندازی رادیو و تلویزیون خصوصی فرا رسیده، تاکید کرد: در این زمینه حاکمیت نباید ترس داشته باشد، به عنوان مثال همانطور که افغانستان دارای شبکههای خصوصی است به طوری که طرفداران خاصی را دارد و به رسانه ملی این کشور ضربه نزده، بلکه باعث شده رجوع مردم به ماهوارهها کمتر شود و به سمت شبکههای داخلی روی آورند، ما هم میتوانیم در کشور، این امید را داشته باشیم و حاکمیت هر چه سریعتر اجازه فعالیت این شبکهها را به صورت قاعدهمند بدهد.
نایب رییس کانون وکلای خراسان با بیان اینکه صداوسیما باید در زمینه راهاندازی شبکههای خصوصی رادیو و تلویزیون پیش قدم شود، افزود: صداوسیما باید شرایطی را بگذارد و آییننامههایی را در این زمینه وضع کند، وزارت ارشاد هم هماهنگی لازم را به عمل آورد. در این صورت کسانی که متقاضی راهاندازی شبکههای خصوصی چه شبکههای کابلی و ماهوارهای هستند ترس نداشته باشند و بتوانند این امر را در کشور محقق کنند.
شیخ الاسلامی تاکید کرد: باید در زمینه خصوصیسازی رادیو و تلویزیون قدرت تحمل حاکمیت بالا برود و خیلی حساسیت نداشته باشند، چون به هر حال نظرات مختلف گفته میشود و برنامههای متنوع پخش میشود و همینطور صاحبان رسانهها باید سعی کرده در حساسیتهایی که بر جامعه ما به عنوان جامعه اسلامی حاکم است، زیاد تندروی نکنند.
رییس دانشکده حقوق دانشگاه آزاد مشهد ادامه داد: اگر سعه صدر حاکمیت بالا برود و صاحبان شبکه خصوصی مسایل را رعایت کنند در این صورت بستر خصوصیسازی رادیو و تلویزیون فراهم می شود. همانطور که میبینیم خیلی از مواردی که در اصل 44 دولتی بوده به سمت خصوصی شدن پیش رفتهاند بنابراین شاید صداوسیما آخرین پایگاه باشد که باید خصوصی شود.
وی تصریح کرد: اگر اصحاب رسانه مجوزها را بگیرند و با وزارت ارشاد هماهنگی لازم را داشته باشند و رادیو و تلویزیون خصوصی را در کشور به وجود آورند شاید در آینده به مرحله ای برسیم که برای تلویزیون خصوصی نیازی به مجوز نداشته باشیم و بتوانیم هزاران شبکه با انواع عقاید و سلیقهها را در کشور داشته باشیم.
شیخالاسلامی افزود: رسانهها باید درک کنند که در کار خود موفق نبودند، اگر در جامعه بیبند و باری نداشتیم و آمار جرایم پایین بود میتوانستیم خوشبین باشیم این راهی که رسانه ملی طی میکند درست است ولی در حال حاضر میبینیم که رسانه ملی نتوانسته مردم را جذب و تخلیه کند.
رییس دانشکده حقوق دانشگاه آزاد مشهد ادامه داد: حاکمیت بین دو مساله، یکی ماهوارهها و رسانههای خارجی و دیگری رسانه داخلی قرار میگیرد که هر حاکمیت هم ترجیح میدهد که رسانههای خصوصی داخلی خود را انتخاب کند چون میتواند نظارت و کنترل بیشتری داشته باشد و قواعد لازم را تعیین کند ولی بر روی رسانههای ماهوارهای ما نمیتوانیم قواعد لازم را بگذاریم.
وی در پایان تاکید کرد: با راهاندازی رسانههای خصوصی در کشور، مراجعه مردم به ماهوارهها به شدت کاهش مییابد و رقابت سالم بین رسانهها باعث رشد رسانه ها میشود. رسانه ملی، مادر رسانهها است به طوری که باید دست سایر رسانههای خصوصی را بگیرد نه اینکه رسانههای خصوصی را رقیب خود بداند و مانع ایجاد رسانههای دیگر شود.
ایسنا
موضوع مطلب : خصوصی سازی - اصل 44